Hoe werkt het

WAT IS DE MOLENHOPPER

De MolenHopper is een vorm van aanvullend openbaar vervoer per taxi/taxibusje in de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. De MolenHopper brengt u van deur tot deur/halte en andersom. De Hopper haalt u op waar u wilt en zet u af waar u wilt. Tot 5 zones vanaf uw woonadres (± 22 km).

De MolenHopper rijdt zeven dagen in de week (maandag t/m donderdag van 06.00 tot 01.00 uur de volgende dag, op vrijdag van 06.00 tot 02.00 uur de volgende dag, op zaterdag van 07.00 tot 02.00 uur de volgende dag en op zondag van 07.00 tot 01.00 uur de volgende dag) en laat u samen met andere reizigers gebruik maken van de taxi. Daarom moet u uw ritten minimaal een uur voordat u wilt vertrekken reserveren. De vervoerder mag u maximaal 15 minuten voor dan wel na de afgesproken vertrektijd ophalen. In de MolenHopper gelden voor reizigers aangepaste tarieven, daarom gelden abonnementen, rittenkaartjes en Ov-kaarten niet.

VOOR WIE IS DE MOLENHOPPER

De MolenHopper is er voor inwoners uit de deelnemende gemeenten:

Giessenlanden,
Gorinchem, 
Leerdam,
Molenwaard
Zederik.
 
Er wordt ook aangepast vervoer geboden voor mensen die bijvoorbeeld gebruik maken van een rolstoel of reizen met hulpmiddelen. Inwoners die door beperkingen niet kunnen reizen met het gewone openbaar vervoer kunnen in aanmerking komen voor een pas. Pashouders betalen een lagere bijdrage dan OV-reizigers. Een MolenHopperpas kunt u aanvragen bij de gemeente. Voor een pas met recht op begeleiding gelden aparte criteria. Meer informatie over de MolenHopperpas kunt u verkrijgen bij uw gemeente.

WAAR RIJDT DE MOLENHOPPER

De MolenHopper rijdt in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden. Een rit moet altijd beginnen en eindigen in één van de deelnemende gemeenten en mag in principe maximaal 5 OV-zones lang zijn.Wilt u meer weten over bijvoorbeeld reismogelijkheden en ritkosten? Belt u dan met de MolenHopperinformatielijn via telefoonnummer 0900-233 02 33

VERDER DAN 5 ZONES

Wilt u verder dan vijf zones reizen, dan kunnen houders van een MolenHopperpas gebruik maken van Valys. Deze organisatie plant en verzorgt reizen van deur tot deur in Nederland voor reizigers met een mobiliteitsbeperking. Wilt u meer weten over Valys? Belt u dan 0900 - 9630

WAT KOST DE MOLENHOPPER

Net als in het openbaar vervoer betaalt u een bedrag per gereisde zone plus een instapzone. Het aantal zones van uw rit wordt bepaald aan de hand van de kortste route tussen uw punt van vertrek en het bestemmingsadres. Op de achterkant van de folder kunt u zien wat een rit ongeveer zal kosten. U kunt de rit aan de chauffeur betalen. Pashouders kunnen kosteloos gebruik maken van automatische incasso. Dan worden de ritten één keer per kwartaal afgeschreven van uw bank- of girorekening. Vooraf ontvangt u ter controle eerst een overzicht van uw gereden ritten. Een formulier kunt u aanvragen via de informatielijn. U kunt automatische incasso rechtstreeks regelen met de vervoerder.

HOE WERKT DE MOLENHOPPER

 • Bel indien mogelijk 24 uur, maar tenminste één uur van tevoren. Bel hiervoor naar 0800-22 000 77 
 • Geef bij reservering van een rit uw pasnummer door (als u een pas heeft).
 • Vermeld uw naam, telefoonnummer, vertrekadres en eindbestemming.
 • Geef door hoe laat u wilt vertrekken (houd in uw reisplanning rekening met eventuele omrijtijden en de ophaalmarge   van 15 minuten).
 • Geef door of u met een begeleider reist.
 • Wilt u ook op uw terugreis gebruik maken van de MolenHopper? Geef dan meteen door hoe laat u weer opgehaald wilt worden.
 • De chauffeur haalt u op bij de voordeur en helpt bij het in- en uitstappen. Bij een gebouw met een centrale ingang (bijv. een flat of een zorginstelling) wordt u bij de hoofdingang opgehaald.
 • Ongeveer 5 minuten voordat de taxi bij u is kunt u -als u daar om vraagt- worden gebeld. Dan kunt u zorgen dat u klaar staat.

 EXTRA SERVICE (kosten komen bij de gewone reiskosten en zijn voor rekening van de reiziger)

Alle passagiers:
Rechtstreeks reizen zonder omrijden             : € 2,50 per zone met een maximum van 5 zones.
Verder reizen dan 5 zones (= ± 22 kilometer): € 7,50 per zone (vanaf de 6e zone)

Passagiers met een MolenHopperpas:
Meereizende passagiers:

 • € 2,00 (plus instapzone) per zone per meereizende.
 • maximaal 3 meereizenden per pashouder.
 • meereizende is zelf geen pashouder en is niet rolstoelgebonden.
 • pashouder en meereizende samen van zelfde vertrekadres en naar zelfde bestemming.
 • maximaal 5 zones.

Spoedtaxi:  Vervoer is binnen 30 minuten bij vertrekadres, € 5,00 toeslag op de rit.